AMAÇ: Riskleri minimize edebilmek, Sağlıklı ve güvenli bir ortam yaratılması, Tehlikelerin kaynağında yok edilmesi,İş Kazası sonucu yasal, vicdani ve mali sorumlulukları en aza düşürmek, işletmenin karlılığı artırmaktır. HEDEFLER: Matematik, fen bilimleri ve alanları ile ilgili konularda yeterli alt yapıya sahip, alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayabilen ve değerlendirebilen, sorunları tanımlayabilen,Çalışma ortamındaki fiziksel, kimyasal, ergonomik ve psikolojik stres yapıcılarının etkilerini tanımlayabilen,İşyerinde olabilecek kaza ve meslek hastalıklarını önleyici faaliyet planlarını yapabilen,Ayrıca; tarihi ve toplumsal değerlere saygılı, sosyal sorumluluk sahibi, evrensel, toplumsal ve mesleki etik bilincine sahip, yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci ile bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleyen ve kendini sürekli yenileyen sanayi ve hizmet sektöründe yapılan işleri yerinde takip ederek mesleğine yönelik uygulama becerisine sahip bireyler yetiştirmektir.
Programın Genel Yapısı
Öğretim Elemanı Sayısı: 4, Öğrenci Sayısı:92. Her yıl 50 öğrenci kabul edilmektedir.
Araştırma Alanları: Hizmet Sektörü ve Sanayi Kuruluşların ihtiyacı olan İş Sağlığı ve Güvenliğine yönelik personelin yetiştirilmesi ile iş sağlığı ve güvenliği organizasyonunda yardımcı personel olarak Tekniker veya mezuniyetten sonra iş güvenliği uzmanlığı sertifika eğitimi ile "İş Güvenliği Uzmanı" olarak işletmenin tüm iş güvenliği sorumluluğunu üstlenebilecek yetenekte “İş Sağlığı ve Güvenliği Teknikeri” yetiştirmektir.
Fiziksel Olanaklar
Okulumuzda İş Sağlığı ve Güvenliği programının teorik ve uygulamalı eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak seviyede sınıf, projeksiyon cihazı, iş sağlığı ve güvenliği ekipmanları ve ilk yardım eğitim malzemeleri bulunmaktadır.
Derecenin Seviyesi
Önlisans
Dereceye Yönelik Kurallar
Bu programda okuyan öğrencilerin en az 2.00/4.00 arası bir Genel Not Ortalamasına (GNO) sahip olması, mezun olabilmek için en az CC harf notu ile tüm dersleri ve 30 iş günü stajını tamamlamış olması gerekir.
Üst Derece Programlarına Geçiş
Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programından mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavıyla kendi meslek alanlarında seçebilecekleri fakültelerde, aldıkları derslerden muaf tutularak eğitimlerine devam edebilecekleri gibi, Açık Öğretim Fakültelerinin İşletme ve İktisat bölümlerinin 3.sınıflarına doğrudan kayıt yaptırabilmektedirler.
Mezunlar İş sağlığı ve güvenliği teknikerliği veya uzmanlığı kapsamında özel sektör ya da devlet kadrolarında istihdam edilebilir.