TANITIM
Karabük Üniversitesi Rektörlüğü’nün,Üniversiteleri bünyesinde Karabük İli Eflani İlçesi’nde Eflani Hayvansal Üretim ve Yönetim Meslek Yüksekokulu kurulması konusundaki teklifi 15/11/2012 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında incelenmiş ve 2547 Sayılı Kanun’un 2880 Sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca,söz konusu teklif uygun görülerek Meslek Yüksekokulumuz açılmıştır.
Karabük Üniversitesi Rektörlüğü’nün “Eflani Hayvansal Üretim ve Yönetim Meslek Yüksekokulu” adının “Eflani Meslek Yüksekokulu” olarak değiştirilmesi konusundaki teklifi 08.02.2018 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında incelenmiş ve 2547 Sayılı Kanun’un  2880 Sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca Meslek Yüksekokulumuzun ismi “Eflani Meslek Yüksekokulu” olarak değiştirilmiştir.
 
Meslek Yüksekokulumuz 102 dönümlük arazi üzerine kurulmuş fiziki yapısı ile 9 derslikli eğitim binası 8 dairelik lojmanı bulunan “Eflani Yatılı Bölge Okulu” (YİBO)’nun Karabük Üniversitemize devri ile söz konusu okul ve arazi Eflani Hayvansal Üretim ve Yönetim Meslek Yüksekokulumuza tahsis edilmiştir. Böylece Üniversitemiz 7. Meslek Yüksekokulu olarak eğitim ve öğretim organizasyon şemasında yerini almıştır.

Yüksekokulumuz öğrencilerin mesleki donanımını sağlayan sosyal yönlerini fark etmesi ve gelişmesine imkan sağlayan hür düşünmelerini, araştırmacı olmalarını, problem çözme becerisi  geliştirmelerini, araştırıcı ve sorgulayıcı düşünceye sahip olmalarını, doğru ve yerinde karar verebilmelerini, ülkesine olan görev ve sorumluluklarını bilmelerini, bu görev ve sorumluluklarını davranış haline getirmiş, şuurlu bir vatandaş olmalarını gaye edinmiştir.

Ayrıca Yüksekokulumuz takım çalışmasını teşvik eden katılımcı ve paylaşımcı bir yönetim anlayışına sahip, ilçemiz ve bölgemiz sorunlarını çözmeye yönelik olarak Üniversite Toplum  işbirliğini sağlamada katkı vermek için çalışan Evrensel değerlere saygılı  “toplam kalite yönetimi” ilkelerini benimsemiş, sürekli gelişme yönünde olan bir yüksekokuldur.

Yüksekokulumuz, Karabük merkeze 50 km mesafede olup, ulaşım saat başı otogardan kalkan dolmuşlarla sağlanabilmektedir.
Eflani Hakkında