Atçılık ve Antrenörlüğü
Program Profili
 
Eğitim – Öğretim süresince amacımız, atın fizyolojisi, anatomisi, reprodüksiyonu, bakımı, beslenmesi ve antrenmanına bilimsel olarak yaklaşabilen, ata ilk yardım yapabilen, iyi derecede at binebilen, yarışçılık, insan ve hayvan haklarına saygılı, mesleki kurallara uygun davranan yetiştiricilik ve binicilik sektörleri hakkında detaylı bilgilere sahip olan yarış atı antrenörü ve atçılık sektörünün diğer alanlarında çalışacak nitelikli elemanlar yetiştirmektir. Eğitim kalitesini atçılık sektörünün gereksinimi ve uluslararası eğitim standartları doğrultusunda sürekli geliştirmek ve yetiştirdiği nitelikli elemanlarla alanında öncü olabilmektir.

 

Programın Genel Yapısı
 
Öğretim elemanı sayısı 4
Öğrenci : Her yıl 30 öğrenci kabul edilmektedir.


Fiziksel Olanaklar
 
Okulumuzda Atçılık ve antrenörlüğü  programının teorik ve uygulamalı eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak seviyede projeksiyon cihazlı sınıf, 50x30 ölçülerinde silis kum zeminli açık manej, 3 adet çim padok ,6 at kapasiteli ahır, eyerlik, nalbanthane, ot yem talaş deposu bulunmaktadır.


Derecenin Seviyesi
Önlisans
 

Dereceye Yönelik Kurallar
 
Bu programda okuyan öğrencilerin en az 2.50/4.00 arası bir Genel Not Ortalamasına (GNO) sahip olması, mezun olabilmek için en az C harf notu ile tüm dersleri ve 30 iş günü stajını tamamlamış olması gerekir.
 


Üst Derece Programlarına Geçiş

Meslek Yüksekokulu Atçılık ve Antrenörlüğü  Programından mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı ile zootekni ve veterinerlik fakültelerine aldıkları derslerden muaf tutularak eğitimlerine devam edebilecekleri gibi, Açık Öğretim Fakültelerinin ilgili bölümlerin 3.sınıflarına doğrudan kayıt yaptırabilmektedirler.
 

İstihdam Olanakları

Atçılık ve antrenörlüğü ön lisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlararımız aşağıda yazılı alanlarda çalışma imkanına sahip olabilmekteler.
  1. Türkiye Jokey Kulübü hipodrom ve haralarında,
  2. Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı tarım işletmelerinde,
  3. Özel at çiftliklerinde ve atlı spor kulüplerinde,
  4. Aygır istasyonlarında,
  5. Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı il ve ilçe teşkilatlarında,
  6. Her geçen gün artış gösteren turizm amaçlı binicilik tesislerinde iş bulma olanağına sahip olmaktadırlar.
  7. Atlı terapi ve Rehabilitasyon merkezlerinde,
  8. Geleneksel Atlı Okçuluk ve Binicilik Tesislerinde,
  9. ‘Pony Club’larda,
  10. Kendi özel at çiftliklerini ya da kulüplerini kurabilirler.